Home

Durga Filmfestival zet de kleurrijke Indiase filmindustrie in de kijker. Niet alleen Bollywoodspektakel maar ook hartverwarmende Hindifilms, indrukwekkende Mumbai docu's en andere mooie beelden from India with Love... Deze filmparels zijn in India en ver daarbuiten geliefd, maar schitteren tijdens Durga voor het eerst op groot scherm in België!

Het succes van Slumdog Millionaire heeft de ogen van de westerse wereld op de Indiase film gericht, maar the real thing is het niet.

Move over Danny Boyle (regisseur van Slumdog), Durga maakt plaats voor de ware Indiase talenten.

Het paradepaardje van het festival is de film Harishchandra’s Factory. Deze speelse, uitbundige film over India's allereerste speelfilmmaker is de Indiase inzending voor de Oscars en zal voor het eerst te zien zijn in België.

Special screening Harishchandra's Factory
zondag 5 september, 17:00

Durga Filmfestival pakt uit met meerdere Belgische primeurs:

  • De nieuwste films van Indiase cineasten die reeds in Europa successen boekten: Heaven On Earth van de wereldwijd gevierde regisseuse Deepa Mehta (gekend van Bollywood-Hollywood, de trilogie Fire, Earth, Water) met Bollywoodster Preity Zinta in de hoofdrol.
    Road, Movie van Dev Benegal (zijn bekendste film is Split Wide Open), met de hulp van het scenario-atelier van Cannes en de producers van Sofia Coppola’s Lost in Translation. De film wordt later uitgebracht in België door Paradiso Filmed Ent.
  • Films die op Indiase filmfestivals opvallen, maar de weg naar Europa niet vinden: Cooking With Stella, Last Chance Mumbai, The Well.
  • De nieuwste documentaire van één van India's opkomende, internationaal gewaardeerde talenten Nishta Jain, At My Doorstep.
  • Op zaterdagavond 4 september zet Durga het bekendste 'gezicht' van de Indiase cinema in het zonnetje: Bollywood!
webdesign SPATIE
english version